Saksikan Last Ditch Defending Dari Pertahanan Frankfurt Ini Dalam Situasi 3 VS 1

Pemain pertahanan Eintracht Frankfurt, Martin Hinteregger menghasilkan naluri luar biasa untuk menyelamatkan gawang beliau dari dibolosi dalam situasi 3 vs 1 dalam aksi Bundesliga pada Sabtu.

Kesilapan dari penjaga gol Frankfurt, Kevin Trapp membenarkan pemain Borussia Monchengladbach, Jonas Hofmann lolos ke arah gawang kosong.

Hofmann tidak berseorangan keranaturut disertai oleh dua lagi rakan di sebelah kanan. Situasi ini menyebabkan Hinteregger sebagai pemain pertahanan terakhir yang tinggal.

Ketika Monchengladbach selesa mendahului 3-1, Hofmann memilih untuk melakukan percubaan terus, namun ia tetap berjaya dihadang oleh Hinteregger sebelum bola melpasi garisan gol.

Pemain pertahanan dari Austria itu sempat menguis berlari sebelum menguis bola keluar dengan kaki di garisan gol – aksi yang membuatkan barisan serangan Monchengladbach terpegun.

Walaupun berjaya menyelamatkan pasukan daripada terus dibolosi, percubaan tersebut tetap gagal membangkitkan kembali Frankfurt dalam perlawanan ini.

Skuad Marco Reus mendahului perlawanan seawal minit pertama melalui pemain Perancis, Alassane Plea, sebelum Marcus Thuram memberikan kedudukan selesa 2-0 enam minit kemudian.

Ramy Bensebaini menjadikan kedudukan 3-0 dari sepakan penalti, sebelum Andre Silva menjaringkan satu gol untuk Franfurt semibilan minit sebelum masa sebenar perlawanan tamat.

Keputusan tersebut membenarkan Monchedladbach melonjak ke kedudukan ketiga Bundesliga, satu mata di hadapan RB Leipzig dan dua mata ketinggalan di belakang Borussia Dortmund yang membelasah Schalke 4-0.

Bayern Munich yang berada di tangga teratas liga akan berkunjung ke Union Berlin untuk perlawanan pada hari ini.

 

Kongsi artikel ini