NTS RW Racing Bos Baru Hafizh Syahrin.

Hafizh Syahrin akan berlumba untuk NTS RW Racing GP pada tahun 2021. Pasukan ini dengan bangganya mengalu-alukan pelumba Malaysia berusia 26 tahun untuk menyertai mereka, bersama dengan pelumba Belgia berusia 16 tahun, Barry Baltus.

“Kami bangga dan gembira telah menandatangani Hafizh, yang bukan hanya pelumba berpengalaman dan berbakat, tetapi juga orang yang sangat baik dan baik”, kata pengurus pasukan NTS RW Racing GP, Jarno Janssen.

“Kami semakin kuat dan lebih baik setiap minggu, tetapi kami masih menguji motosikal baru untuk beliau. Input dan maklum balas penunggang seperti Hafizh sangat penting dalam proses itu. ”

Hafizh Syahrin juga gembira dengan kontrak itu. “Saya gembira dapat tinggal di Moto2 dan menyertai NTS RW Racing GP. Saya tahu berapa banyak usaha yang diperlukan untuk membangunkan motosikal baru , tetapi saya percaya dengan projek ini.

NTS dan pasukan telah banyak meningkatkan keupayaan motosikal dalam masa yang agak singkat, langkah demi langkah. Saya harap , dengan pengalaman dan maklum balas saya , kita dapat membuat langkah besar.

Saya yakin bahawa kita dapat melakukan kerja yang baik bersama-sama. Saya tidak berada di tahap terbaik pada musim ini , sebab itulah saya sangat gembira dan bersyukur dengan keyakinan yang dimiliki oleh NTS RW Racing GP. ”

NTS RW Racing GP akan memulakan musim baru dengan ujian peribadi pada 26 dan 27 November di Jerez.

Hafizh Syahrin yang bersama pasukan Aspar Team musim ini mendedahkan bahawa beliau sedang berbincang dengan dua buah pasukan baru selepas berakhirnya musim perlumbaan pada tahun ini hujung bulan Oktober lalu.

Ia menjadi teka teki kepada peminatnya dalam MotoGP tempatan apabila beliau tidak lagi disenaraikan sebagai pelumba pada tahun depan oleh pasukan semasanya Aspar Team.

Sebaliknya Aspar Team menyenaraikan pelumba yang dinaikkan pangkat dari Moto3 iaitu Albert Arenas dan rakan baiknya Aaron Canet sebagai pelumba baru bagi tahun 2021.

Kongsi artikel ini